Ga naar de inhoud

Je hoeft niet te kunnen tekenen om een Zentangle tekening te kunnen maken. Je hebt geen dure spullen nodig, geen hobbyruimte, geen liniaal, geen passer, zelfs geen gummetje.

Een klein papiertje en een pen (dunne stift, fineliner) – dat is alles. Wil je je tekening wat meer diepte geven, dan kun je daarvoor een potlood en een doezelaar gebruiken. Tijdens de basisworkshop werken we met de officiële standaard tegeltjes (tiles) en de fineliner van Sakura vanwege de uitstekende kwaliteit van dit papier en deze inkt.

Op een ontspannen en gezellige manier leer je tijdens de basisworkshop hoe je als vanzelf een Zentangle kunstwerkje maakt. Tekentalent niet nodig!

In de basisworkshop beginnen we met het tekenen van een aantal patronen. Deze patronen bouwen we stap voor stap op, streepje na streepje. Als we klaar zijn met het tengelen van de patronen, leer je hoe je schaduw kunt aanbrengen met potlood en doezelaar. Zo komt je lijnwerk (de patronen die je met pen hebt getekend) nog meer tot zijn recht en krijgt het diepte.

Hieronder een voorbeeld van dezelfde tekening voor en na het schaduwen:

De basisworkshop geef ik aan maximaal 4 mensen tegelijk. Zo kan ik op een rustige manier iedereen veel aandacht geven. Tijdens de workshop vertel ik je meer over de theorie achter de Zentangle methode – waarom tekenen we op deze manier – en geef ik je ook veel praktische informatie en tips. Over het materiaal (papier en pennen, etc.) dat we gebruiken, waar je nog veel meer patronen kunt ontdekken, hoe je andere Zentangle-fans vindt, etc. Na afloop van de workshop weet je genoeg om zelf verder te gaan.

Ik geef workshops Zentangle bij mij thuis in Groningen en in het Dorpshuis Hoogkerk in de Vensterschool aan de Zuiderweg. En verder ook in de ruime omgeving van de stad. Van privéworkshop tot groepje van hoogstens vier personen. Wil je dat ik bij thuis een workshop kom geven? Dat kan ook. Stuur me een berichtje via het contactformulier en ik neem contact met je op.

De basisworkshops zijn in het Dorpshuis Hoogkerk (in de Vensterschool) aan de Zuiderweg 70-4. De Vensterschool is goed bereikbaar met de bus (met de bus is het ca. 10 minuten vanaf P&R Hoogkerk, lopend 20 minuten). Parkeren bij de Vensterschool is gratis.

De basisworkshop duurt ca. 2 uur en kost € 32,- p.p. Dit is inclusief koffie, thee en wat lekkers. En inclusief het mousseline Zentangle bewaarzakje t.w.v € 7,- met het materiaal voor de basisworkshop en wat extra’s. Het materiaal wat je tijdens de workshop gebruikt krijg je natuurlijk mee naar huis, zo kun je thuis meteen verder. Eventueel kun je na afloop van de workshop nog extra materiaal kopen.

Privéworkshops (€ 32,- p.p., max. 2 pers.) geef ik thuis, in de wijk De Buitenhof in Groningen. Ons huis ligt op een kwartier fietsen vanaf het centrum. De bushalte aan de Peizerweg is op 5 minuten lopen. P+R Hoogkerk is ook op loopafstand (ca. 15 minuten). En kom je met de auto, dan kun je gratis bij ons voor de deur parkeren.

Meer weten over de Basisworkshop Zentangle? Of aanmelden? Ga naar Contact. Je krijgt van mij altijd dezelfde dag nog bericht terug.